Tündérnapló

Neked is vannak nehéz napjaid? Másokkal is előfordul... Egy mai fiatalnak bizony nem könnyű az élete. Nem elég, hogy tanulnia kell, meg van áldva érthetetlen szülőkkel, testvérekkel. Hiába nagykorú, mivel velük él, megpróbálják irányítani. Ezen kívül a barátnői problémáinak megoldásában is szeretne segíteni... de minden azért nem megy. És akkor még ott vannak a szerelmi "problémák" is. Ilyen gondokkal szembesül majdnem mindenki ilyen idős korában. De vajon létezik a helyes út?

Naptár

június 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • Tündérleány: Dühös vagyok. Toporzékolni akarok és elbújni valahova, ahol minden tökéletes rendben van. Nincs va... (2011.03.28. 23:45) ...
  • mezitlab: A bejegyzesed nagy visszhangot valtott ki bennem, de aztan lecsitultam. Szerintem Istenrol mindadd... (2009.08.17. 15:33) Kicsoda Isten?
  • mezitlab: A bokolasrol jut eszembe. Az elmult hetekben hallgattam ket fiatal lanyka beszelgeteset, ami azert... (2009.08.17. 15:31) Igazság
  • pirítóskenyér: "Ha igazán szeretsz valakit, nagyon tud fájni, ha ő nem érzi ugyanazt." Hát igen . Most érzem a le... (2009.06.30. 09:28) Törés
  • pirítóskenyér: Az biztos , hogy megéri küzdeni.És ha valóban összekell jönni két embernek , ha tényleg összeillen... (2009.06.27. 15:31) Számít a sorrend?

Linkblog

Szín és forma

Tündérleány 2010.05.22. 21:48

Az embernek egy olyan módszerrel kell felülemelkednie minden emberi konfliktuson, amely elutasítja a bosszút, az agressziót és a megtorlást. Ennek a módszernek az alapja a szeretet.

/Martin Luther King/

 

A barátság mindenekfölött fegyverszünet, hatalmas szellemi érintkezés a köznapi részletkérdések felett.

/Antonie de Saint-Exupéry/

Egyszer már felvetettem a témát, hogy mire is jó, ha az ember bölcsésznek tanul. Már persze ha nincsennek olyna perverz indíttatásai, hogy olyan munkája legyen, amiből nem tud megélni. Mióta legutóbb egy TTK-s ismerősömmel ezzel húztuk egymást, és kezdett picit eldurvulni, mindketten kerüljük a témát. Ami az egyetlen értelmes lépési lehetőség volt, minthogy nem szándékoztunk összeveszni. Mindenesetre akkor írtam a barátnőmnek, mert már kifogytam az érvekből, hogy mi is a bölcsészettudományok haszna. Ő a következőt írta:

"Ha neki csak a reál tudomány az ami fontos, akkor biztos jól érezné magát egy olyan környzetben, mint ami a falanszter jelenetben van :P No meg akkor ne egyen, mert az kétkezi munkából lesz, ne öltözzön, mert a ruhaipar az iparművészethez tartozik, ne hallgasson zenét, mert az is művészet, és nem matek, ne olvasson semmilyen könyvet, ne szeressen senkit stb."

És igaza van. Legalábbis fele részben. Mert én olyan világban sem élnék szívesen, ahol egy csomó olyan ember mászkál, akik semmit nem képesek megoldani, mert kb. 0% gyakorlatiasság szorult beléjük. És bár gyönyörű elképzeléseik vannak, nem képesek azokat megvalósítani.

Ez olyan, mint ha a reál tudományokban jártas emberek lennének a formák, a bölcsészek meg a színek. Sem a szürke formák, sem a szanaszét folyt, össze-vissza tarka színek nem szépek önmagukban. Sokkal többre mennek, ha összedolgoznak. Egyik sem képes önmagában a tökéletességre, de ha csak marják egymást, akkor meg sem tudják közelíteni azt. Irodalom nélkül nem fejlődik a fantázia, a matematika pedig a fantáziát ülteti át a gyakorlatba :)

Szóval... Erről ennyit :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tundernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr162023892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása