Tündérnapló

Neked is vannak nehéz napjaid? Másokkal is előfordul... Egy mai fiatalnak bizony nem könnyű az élete. Nem elég, hogy tanulnia kell, meg van áldva érthetetlen szülőkkel, testvérekkel. Hiába nagykorú, mivel velük él, megpróbálják irányítani. Ezen kívül a barátnői problémáinak megoldásában is szeretne segíteni... de minden azért nem megy. És akkor még ott vannak a szerelmi "problémák" is. Ilyen gondokkal szembesül majdnem mindenki ilyen idős korában. De vajon létezik a helyes út?

Naptár

június 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • Tündérleány: Dühös vagyok. Toporzékolni akarok és elbújni valahova, ahol minden tökéletes rendben van. Nincs va... (2011.03.28. 23:45) ...
  • mezitlab: A bejegyzesed nagy visszhangot valtott ki bennem, de aztan lecsitultam. Szerintem Istenrol mindadd... (2009.08.17. 15:33) Kicsoda Isten?
  • mezitlab: A bokolasrol jut eszembe. Az elmult hetekben hallgattam ket fiatal lanyka beszelgeteset, ami azert... (2009.08.17. 15:31) Igazság
  • pirítóskenyér: "Ha igazán szeretsz valakit, nagyon tud fájni, ha ő nem érzi ugyanazt." Hát igen . Most érzem a le... (2009.06.30. 09:28) Törés
  • pirítóskenyér: Az biztos , hogy megéri küzdeni.És ha valóban összekell jönni két embernek , ha tényleg összeillen... (2009.06.27. 15:31) Számít a sorrend?

Linkblog

Kicsoda Isten?

Tündérleány 2009.08.12. 17:14

A nyáron egy hetet töltöttem egy keresztény táborban. Nekem nagyon tetszett, mert szeretem az ilyesmi témákat.

Valamelyik nap az előadó megkérdezte tőlünk, hogy kicsoda Isten. Mivel már eleve fel voltunk osztva 4 fős csapatokra, ezek a csapatok dolgoztak együtt. Mivel mi egy kicsit problémázósak voltunk, szükségünk volt az előadó segítségére is,aki pontosított kicsi a kérdésen. Így már arra kellett válaszolnunk, hogy személyesen számunkra kicsoda Ő. Sok érdekes megoldás született. Én ezek közül azt a kettőt emelném ki, amelyek nekem a legjobban tetszettek.

Az egyiket egy 17 évkörüli srác mondta. Ő Istent egy szemüveghez hasonlította, akinek a segítségével azzal a szeretettel tudunk az emberekre nézni, mint Ő miránk.

A másikegy kicsit hosszabb válaszvolt. Ezt egy kb. velem egykorú lány mondta. Szerinte isten olyan, mint ha a barátod (értsd: szerelmed) lenne. Valahogy úgy magyarázta, hogy képzeld el a következőket:

    • Van egy pasid, aki bármit megtesz érted, és ezt nyugodtanveheted szó szerint.

    • Bármikor fordulhatsz Hozzá a problémáiddal, mindig lesz elég ideje,hogy meghallgasson, és segítsen a megoldásban is.

    • Nemfelejti el a születésnapodat, percre pontosan tudja, hogy mióta jártokegyütt.

    • Még mielőtt te ismerted volna, Ő már mindent feláldozott érted, csak mert szeretett.

    • Bár Ő sokkal tökéletesebb és hatalmasabb, mint te, nemszégyell megvallani téged az egész univerzum előtt.

    • Megírta neked a világ leghosszabb szerelmeslevelét (Biblia).

    • Nem hagy el soha (hacsak el nem küldöd), mégis szabaddá válsz mellette

    • Soha nem kell félned vagy aggódnod amíg mellette maradsz, hiszen Ő mindennél és mindenkinél hatalmasabb

Szerintem mindenképpen elgondolkodtató ez a két válasz. Ha valaki megosztja velem a véleményét erről, azt nagyon szívesen veszem.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tundernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr911305458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mezitlab 2009.08.17. 15:33:57

A bejegyzesed nagy visszhangot valtott ki bennem, de aztan lecsitultam. Szerintem Istenrol mindaddig nem tudunk nyilatkozni, amig foldi-fizikai mivoltunkban vagyunk. Minden Isten altal es belole keletkezett, emigyen semmi sincs, ami rajta kivul van, de azt gondolom, hogy O nem foghato fel azon a tudatossagi szinten, ahol mi most vagyunk. S igen, a fentebb azt irtad, hogy modosult a kerdes es arrol beszeltetek, hogy szamotokra mit jelent az Isten, ami azert helyes, mert ennel tobbet nem is mondhatunk rola.
süti beállítások módosítása