Tündérnapló

Neked is vannak nehéz napjaid? Másokkal is előfordul... Egy mai fiatalnak bizony nem könnyű az élete. Nem elég, hogy tanulnia kell, meg van áldva érthetetlen szülőkkel, testvérekkel. Hiába nagykorú, mivel velük él, megpróbálják irányítani. Ezen kívül a barátnői problémáinak megoldásában is szeretne segíteni... de minden azért nem megy. És akkor még ott vannak a szerelmi "problémák" is. Ilyen gondokkal szembesül majdnem mindenki ilyen idős korában. De vajon létezik a helyes út?

Naptár

június 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Friss topikok

  • Tündérleány: Dühös vagyok. Toporzékolni akarok és elbújni valahova, ahol minden tökéletes rendben van. Nincs va... (2011.03.28. 23:45) ...
  • mezitlab: A bejegyzesed nagy visszhangot valtott ki bennem, de aztan lecsitultam. Szerintem Istenrol mindadd... (2009.08.17. 15:33) Kicsoda Isten?
  • mezitlab: A bokolasrol jut eszembe. Az elmult hetekben hallgattam ket fiatal lanyka beszelgeteset, ami azert... (2009.08.17. 15:31) Igazság
  • pirítóskenyér: "Ha igazán szeretsz valakit, nagyon tud fájni, ha ő nem érzi ugyanazt." Hát igen . Most érzem a le... (2009.06.30. 09:28) Törés
  • pirítóskenyér: Az biztos , hogy megéri küzdeni.És ha valóban összekell jönni két embernek , ha tényleg összeillen... (2009.06.27. 15:31) Számít a sorrend?

Linkblog

Tanulásdömping

Tündérleány 2010.04.25. 18:13

 Sok olyan dolgot megtanultam, amit tapasztalat nélkül megtanulni lehetetlen lett volna. Egyik a türelem becses tudománya, ami arra tanított, hogy a tanulást is úgy kell venni, mint egy sétát a mezőn, könnyedén. (...) Az így szerzett ismeret észrevétlenül elárasztja a lelket a gondolatnak mélyre szálló áradataival.

/Helen Keller/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rohamosan közeledik a vizsgaidőszak és a sok egyetemista egyre kétségbeesettebben próbálja behozni a lemaradásokat. Ilyenkor mindenki megfogadja, hogy a következő félévben nem hagy mindent az utolsó pillanatra, folyamatosan olvassa majd a szakirodalmat és mindent idő előtt elkészít.

Na persze ez nem lesz így. Sajnos. Mert akármilyen szép is az elképzelés, olyan mérhetetlenül nagy az elvárás, hogy eleve esélytelenül indul neki a szegény diák. És akkor még ott van az is, hogy nem lehet háttérbe szorítani a társadalmi életet sem :) Akkor végképp összeomlana a szegény tanuló. Megaztán megnyugtató látni, hogy mindenki hanyagolja időnként a kötelességet, egy kis szórakozás reményében.

Így marad az óvatos és megfontolt lavírozás, hogy maradjon még annyi idő, hogy az utolsó pillanatban le legyen adva az a dolgozat, meg legyen tartva az összes kiselőadás, ne húzzanak meg a vizsgágon és a zh-kra is meglegyen a kettes. Legalább.

Na persze ha az ember maximalista, akkor nem ez a cél, hanem minimum, hogy túlszárnyalja a többieket. Ami nem nehéz, ha olyan közösségbe kerülünk, ahol lusta és kevésbé jó képességű emberek vesznek körül minket, de persze ez nem számít általánosnak. Jellemzően ez úgy működik, hogy a szegény maximalista semmit nem csinál egész évben csak tanul (persze egy-egy buli kivételével), míg a többiek különböző vidám dolgokat csinálnak. De nem baj, mert élteti a tudat, hogy majd a vizsgán szerzet jegye őt igazolja. Na persze... A vizsgán jellemzően az kapja a legjobb jegyet, aki a legkevesebbet tanulta. Szóval szegény maximalistát eheti a méreg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tundernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr701950595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása