Tündérnapló

Neked is vannak nehéz napjaid? Másokkal is előfordul... Egy mai fiatalnak bizony nem könnyű az élete. Nem elég, hogy tanulnia kell, meg van áldva érthetetlen szülőkkel, testvérekkel. Hiába nagykorú, mivel velük él, megpróbálják irányítani. Ezen kívül a barátnői problémáinak megoldásában is szeretne segíteni... de minden azért nem megy. És akkor még ott vannak a szerelmi "problémák" is. Ilyen gondokkal szembesül majdnem mindenki ilyen idős korában. De vajon létezik a helyes út?

Naptár

július 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Friss topikok

  • Tündérleány: Dühös vagyok. Toporzékolni akarok és elbújni valahova, ahol minden tökéletes rendben van. Nincs va... (2011.03.28. 23:45) ...
  • mezitlab: A bejegyzesed nagy visszhangot valtott ki bennem, de aztan lecsitultam. Szerintem Istenrol mindadd... (2009.08.17. 15:33) Kicsoda Isten?
  • mezitlab: A bokolasrol jut eszembe. Az elmult hetekben hallgattam ket fiatal lanyka beszelgeteset, ami azert... (2009.08.17. 15:31) Igazság
  • pirítóskenyér: "Ha igazán szeretsz valakit, nagyon tud fájni, ha ő nem érzi ugyanazt." Hát igen . Most érzem a le... (2009.06.30. 09:28) Törés
  • pirítóskenyér: Az biztos , hogy megéri küzdeni.És ha valóban összekell jönni két embernek , ha tényleg összeillen... (2009.06.27. 15:31) Számít a sorrend?

Linkblog

Egészséges egyensúly

Tündérleány 2009.06.14. 12:40

"Képzeld el, hogy az élet olyan játék, amelyben öt labdával kell zsonglőrködnöd. A labdáknak nevük is van: MUNKA, CSALÁD, EGÉSZSÉG, BARÁTOK és BECSÜLET. Mindezeket a levegőben kell tartanod. Aztán egy napon rájössz, hogy a MUNKA gumilabda. Ha leejted, visszapattan. A másik négy labda - CSALÁD, EGÉSZSÉG, BARÁTOK és BECSÜLET - üvegből vannak. Ha ezek közül valamelyiket leejted, örökre megsérül, megreped, akár össze is törhet. Ha megérted az öt labda jelentősségét, megteremtetted életed egyensúlyát."

/James Patterson: Suzanne naplója Nicholasnak/

Ehez szerintem nem sok dolgot lehet hozzáfűzni. Mindenki felállít egy fontossági sorrendet az életében. Persze ott nem csak ez az öt "labda" szerepel, de ez az az öt, ami azért éltalában minden embernek az életében jelen van. Én úgy gondolom, hogy ami még ezen kívül van, az ugyan úgy gumi labda, mint a munka.

A gunilabdák is lehetnek fontosak, ez természetes. Sőt, nem is szabad őket felelőtlenül leejtegetni. De előfordul, hogy valamit muszáj. És ebben az esetben nagyon kell vigyázni, hogy ne az üveglabdák valamelyike essen le, mert azok pótolhatatlanok.

De mi van akkor, ha mégis leesik, és megreped, esetleg össze is törik? Én úgy hiszem, hogy arra megvan a lehetőség, hogy ha megrepedt, valamennyire rendbehozzuk, megragasszuk. Ha eltört, akkor pedig kaphatunk egy újat, de a régit már nem fogjuk visszakapni, akárhogy szeretnénk is. Meg kell tanulnunk az újjal egyensúlyozni, hiszen a másiktól, ami eltörött ez már különböző. Lehet, hogy más a nagysága, a súlya, esetleg a színe is. És bár az első labdánk mindig hiányozni fog, az új segít majd, hogy teljes életet tudjunk élni.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tundernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr561184075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pirítóskenyér 2009.06.27. 15:24:16

Szerintem ez teljes mértékben igaz. De úgy gondolom azok az üveglabdák nem olyan könnyen törnek el. Rendebe lehet hozni őket ha tényleg igazi.Viszont amíg az igaziakat megtaláljuk , esetenként sok időnek kell eltelnie és néha néha egy hamis labda is felbukkan. Nem tudom ennek van-e értelme,de nem tudom jobban kifejezni magam.
süti beállítások módosítása