Tündérnapló

Neked is vannak nehéz napjaid? Másokkal is előfordul... Egy mai fiatalnak bizony nem könnyű az élete. Nem elég, hogy tanulnia kell, meg van áldva érthetetlen szülőkkel, testvérekkel. Hiába nagykorú, mivel velük él, megpróbálják irányítani. Ezen kívül a barátnői problémáinak megoldásában is szeretne segíteni... de minden azért nem megy. És akkor még ott vannak a szerelmi "problémák" is. Ilyen gondokkal szembesül majdnem mindenki ilyen idős korában. De vajon létezik a helyes út?

Naptár

július 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Friss topikok

  • Tündérleány: Dühös vagyok. Toporzékolni akarok és elbújni valahova, ahol minden tökéletes rendben van. Nincs va... (2011.03.28. 23:45) ...
  • mezitlab: A bejegyzesed nagy visszhangot valtott ki bennem, de aztan lecsitultam. Szerintem Istenrol mindadd... (2009.08.17. 15:33) Kicsoda Isten?
  • mezitlab: A bokolasrol jut eszembe. Az elmult hetekben hallgattam ket fiatal lanyka beszelgeteset, ami azert... (2009.08.17. 15:31) Igazság
  • pirítóskenyér: "Ha igazán szeretsz valakit, nagyon tud fájni, ha ő nem érzi ugyanazt." Hát igen . Most érzem a le... (2009.06.30. 09:28) Törés
  • pirítóskenyér: Az biztos , hogy megéri küzdeni.És ha valóban összekell jönni két embernek , ha tényleg összeillen... (2009.06.27. 15:31) Számít a sorrend?

Linkblog

Önuralom 2.

Tündérleány 2009.05.26. 16:36

" Megvárni egy angyal és egy szent türelmével amíg a dolgok - emberek, eszmék, helyzetek -, melyek hozzád tartoznak, eljutnak hozzád. Egyetlen lépést sem sietni feléjük, egyetlen mozdulatta, szóval sem siettetni közeledtüket. Mert bizonyos emberek, eszmék, helyzetek, melyek életedhez, jellemedhez, világi és szellemi sorsodhoz tartoznak, állandóan útban vannak feléd. Könyvek. Férfiak. Nők. Barátságok. Megismerések, igazságok. Ez mid feléd tart, lassú hömpölygéssel, s találkoznotok kell egy napon. De te ne kapkodj, ne siettesd útjukat és közeledésüket. Ha nagyon sietsz feléjük, elkerülheted azt, ami fontos és személyesen a tiéd. Várj, nagy erővel, figyelmesen, egész sorsoddal és lényeddel."

/Márai Sándor: Füveskönyv - Arról, hogy a dolgokat meg kell várni/

Hát igen... A türelem az önuralom gyakorlása. Gondolom nem csak nekem kell gyakorolni...

Néha nagyon szeretnék elérni bizonyos dolgokat, amikrő ludom, hogy nem kaphatom meg őket. Szeretném, ha úgy történnének a dolgok, ahogy azt én elképzelem, de nem lehet. És akkor nem szabad semmit tennem...

Persze ez nem mindig van így. Van, amikor igenis küzdeni kell a dolgokért, meg kell valósítsuk  az elképzeléseinket. De azt is el kell fogadni, hogy ez nem mindig lehetséges. Néha meg kell várnunk, hogy a dolgok ránktaláljanak.

Egy valamivel viszont bajban vagyok. És ez a kettő megkülönböztetése. Mindig azon erőlködöm, hogy azt vigyem végig, amit inkább hagynom kéne, amiért meg tennem kellene, annál elbizonytalanodom és nem csinálok semmit. Vagy, mikor aktívabb vgyok, akkor mindent meg akarok oldani, és az sem jó, mert még mindig ott vannak azok, amiket hagynom kéne a csudába.

Azt hiszem még sokat kell fölöslegesen kínlódnom, míg végre megtanulom, hogy mi az amit inkább hagynom kéne...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tundernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr181145089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása