Tündérnapló

Neked is vannak nehéz napjaid? Másokkal is előfordul... Egy mai fiatalnak bizony nem könnyű az élete. Nem elég, hogy tanulnia kell, meg van áldva érthetetlen szülőkkel, testvérekkel. Hiába nagykorú, mivel velük él, megpróbálják irányítani. Ezen kívül a barátnői problémáinak megoldásában is szeretne segíteni... de minden azért nem megy. És akkor még ott vannak a szerelmi "problémák" is. Ilyen gondokkal szembesül majdnem mindenki ilyen idős korában. De vajon létezik a helyes út?

Naptár

július 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Friss topikok

  • Tündérleány: Dühös vagyok. Toporzékolni akarok és elbújni valahova, ahol minden tökéletes rendben van. Nincs va... (2011.03.28. 23:45) ...
  • mezitlab: A bejegyzesed nagy visszhangot valtott ki bennem, de aztan lecsitultam. Szerintem Istenrol mindadd... (2009.08.17. 15:33) Kicsoda Isten?
  • mezitlab: A bokolasrol jut eszembe. Az elmult hetekben hallgattam ket fiatal lanyka beszelgeteset, ami azert... (2009.08.17. 15:31) Igazság
  • pirítóskenyér: "Ha igazán szeretsz valakit, nagyon tud fájni, ha ő nem érzi ugyanazt." Hát igen . Most érzem a le... (2009.06.30. 09:28) Törés
  • pirítóskenyér: Az biztos , hogy megéri küzdeni.És ha valóban összekell jönni két embernek , ha tényleg összeillen... (2009.06.27. 15:31) Számít a sorrend?

Linkblog

Szakítás? - Rémálom...

Tündérleány 2009.05.22. 15:57

Egy idő után megtanulod a különbséget a kézfogás és az önfeladás között,
És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos a szerelemmel és a társaság a biztonsággal,
És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét és a bók nem esküszó,
És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget, a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével,
És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd,mert a holnap talaja túl ingatag ehhez.
Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér.
Műveld hát saját kertecskédet, magad ékesíted fel lelkedet, nem mástól várod, hogy virágot hozzon neked.
És megtanulod, hogy valóban sokat kibírsz...
Hogy valóban erős vagy.
És valóban értékes.

/Veronica A. Shoffstall/

 

Nem hiszem, hogy létezik olyan ember, akit egy kicsit sem visel meg, ha szakítania kell. Sajnálod saját magad, a másikat és az egész helyzetet. Magyarázatot kell adni valamire, amit igazából te magad sem értesz, és közben látni a másik szemében a fájdalmat, a csalódást, a megbántottságot. Szóval nem kellemes érzés.

És akkor még ott van az utána következő bizonytalanság is, hogy vajon tényleg jól csináltad? Biztos, hogy ez volt a legjobb megoldás? Hiszen szeret(t)ed... És mégis. Ha már egyszer kimondtad a büszkeség is benned van, tehát akárhogy fáj végig viszed.

És ha téged "dobnak"? Akkor még rosszbb. Mert hiába vannak előre utaló jelek, akkor is derült égből villámcsapásként ér a hír. Igazából nem is érted, hogy mit próbál mondani a másik, csak annyi világos, hogy nem szeret téged. És elkezded keresni magadban a hibát. Pedig lehet, hogy senki nem hibás. Csak nem illettetek össze, és ezt a másik vette előbb észre. A szerelem vak. De ebbe belenyugodni... nem könnyű feladat.

Néha mindannyian fájdalmat okozunk valakinek. De az a legrosszabb, amikor olyat bántunk meg, akit nagyon szeretünk és akiről tudjuk, hogy nagyon sokat jelentünk számára. És akkor nem elég, hogy miattad szenved, de még segíteni sem tudsz neki.

Ez a világ legkegyetlenebb dolga. Pedig elég lenne, ha mindenki tudná, hogy:

"Ha valaki nem úgy szeret, ahogy te azt szeretnéd az nem azt jelenti, hogy nem szeret tiszta szívéből"


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tundernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr861137626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása