Tündérnapló

Neked is vannak nehéz napjaid? Másokkal is előfordul... Egy mai fiatalnak bizony nem könnyű az élete. Nem elég, hogy tanulnia kell, meg van áldva érthetetlen szülőkkel, testvérekkel. Hiába nagykorú, mivel velük él, megpróbálják irányítani. Ezen kívül a barátnői problémáinak megoldásában is szeretne segíteni... de minden azért nem megy. És akkor még ott vannak a szerelmi "problémák" is. Ilyen gondokkal szembesül majdnem mindenki ilyen idős korában. De vajon létezik a helyes út?

Naptár

július 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Friss topikok

  • Tündérleány: Dühös vagyok. Toporzékolni akarok és elbújni valahova, ahol minden tökéletes rendben van. Nincs va... (2011.03.28. 23:45) ...
  • mezitlab: A bejegyzesed nagy visszhangot valtott ki bennem, de aztan lecsitultam. Szerintem Istenrol mindadd... (2009.08.17. 15:33) Kicsoda Isten?
  • mezitlab: A bokolasrol jut eszembe. Az elmult hetekben hallgattam ket fiatal lanyka beszelgeteset, ami azert... (2009.08.17. 15:31) Igazság
  • pirítóskenyér: "Ha igazán szeretsz valakit, nagyon tud fájni, ha ő nem érzi ugyanazt." Hát igen . Most érzem a le... (2009.06.30. 09:28) Törés
  • pirítóskenyér: Az biztos , hogy megéri küzdeni.És ha valóban összekell jönni két embernek , ha tényleg összeillen... (2009.06.27. 15:31) Számít a sorrend?

Linkblog

Egyetem

Tündérleány 2009.09.21. 20:39

"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak"

"Ne gondolkodj! Ha gondolkodtál, ne mondd el! Ha elmondtad, ne írd le! Ha leírtad, ne írd alá! Ha aláírtad, ne csodálkozz..."

"Végre" elkezdődött ez az év is az egyetemen. Nálunk egy teljes héttel később, mint Pesten bárhol máshol. Zökkenőmentesnek persze nem volt mondható, hála az egységes tanulmányi rendszernek, vagyis a Neptunnak. Én személy szerint nem találkoztam olyan emberrel, aki lazán használni tudná, bár elképzelhető, hogy ez csak a bölcsészkaron van így. Meg persze a jogász és a pszichos barátnőmnél... De ez biztos csak véletlen.

A másik kedvencem a mintatanterv. A Neptun-nyitás és tantárgyfelvétel megkezdése után egy nappal (a biztonság kedvéért) megváltoztatták. Persze csak azért, hogy a dolgunkat megkönnyítsék (tényleg ezt mondták), és mert az előző hibás volt. Ez persze azt is jelentette, hogy nézhettem át a felvett tantárgyaimat, hogy minden megvan-e. Természetesen nem volt. Meglepődött valaki? Én bevallom őszintén, hogy nem. Hiányzott a filozófiatörténet.

A filozófiatörténetről a következőket kell tudni. A szabadbölcsészet tanszékhez tartozik (persze a legeldugottabb hely az épületben - a tanulmányi osztály után), és bár szinte mindenkinek fel kell venni a bölcsészek közül, csak 100 főre hírdették meg. Az pedig - naná - már betelt. Semmi baj, később bővítették 2×180 főre. Csak, hogy lássuk a nagylelkűségüket. Annak ellenére, hogy sok ember még így is lecsúszott róla, szombaton jött a levél, hogy adjam le, mert ennyi embert nem lehet levizsgáztatni és egyébként is minden félévben indul. De ha mégsem tennék így, úgyis törölnek róla. (Csak azt nem értem, hogy akkor miért vehette fel ennyi ember?) Na mindegy, úgyis elegem lett belőle az első óra után, hát leadtam.

Így azonban maximálisan 29 kreditem lesz a félév végére... Ez így soknak hangzik, de állítólag ösztöndíjat 30-tól kap az ember, az meg nem mindegy. Ma szerencsére azt mondta valaki, hogy ő nem így hallotta, szóval még bármi lehet, bár ennyi kósza hír a gimiben sem terjedt soha, pedig az aztán tényleg az állandó pletykajárásról volt híres.

Azért senki ne higyje azt, hogy nem szeretek egyetemre járni! Szerintem az órák többsége jó, a tanárok közül is csak egy van, akinek nem tetszik a stílusa, a diákok jófejek, szóval egy szavam sem lehet...

"Ha a legtökéletesebb ítélkezhetne mindenki felett, azt hiszem, nagyon sok haragosom lenne..."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tundernaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr731397938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása